Scenă

Teatru

Scroll Down

Spectacolul Suflet de statuie.

Joi, 24 august, ora 20:00, Faleza din Techirghiol

Spectacolul “Suflet de statuie” vă propune o galerie variată de personaje, fie desprinse din filele istoriei fie din viaţa noastră de zi cu zi. Prezente sub forma unor statui, fiecare personaj este însoţit de o poveste iar uneori prin prisma unor momente interactive statuile vor prinde viaţă surprinzând pe toată lumea cu umorul şi cu prezenţa lor de spirit.
Personaje precum Contele Dracula, Ionel Cântecel, Soacra sau chiar o Regină pot să dea viață străzii într-o manieră elegantă, educativă și interactivă.

SUFLET DE STATUIE

Concept regizoral Marian Râlea

Distribuție:
Alexandru Verzescu
Doriana Tăut
Florin Eugen Pîrvu
Cătălin Grigoraș
Michael Paicu
Elena Hagiu

Spectacolul Sinucigașul.

Vineri, 25 august, ora 19:30, Faleza din Techirghiol

SINUCIGAȘUL lui Nikolai Erdman a fost considerată de Konstantin Stanislavski „opera unui geniu”, iar de Stalin, o operă „lipsită de esență și dăunătoare”. Această din urmă opinie a rezultat în interzicerea piesei lui Erdman. Protagonistul piesei, Semion Podsekalnikov, este un om obișnuit, șomer, sărac, supărăcios. Într-o seară, când vrea să mănânce levervușt, se aprind spiritele între el și soția sa, dar, se supără atât de mult încât se hotărăște să facă un gest fatidic. Această veste  începe să circule, apoi se amplifică. Tot felul de organizații politice, artistice sau caritabile se întrec pentru ca el să se sinucidă pentru cauza lor. De fapt, toată societatea încearcă să-l convingă pe Podsekalnikov că nimic nu e mai important decât ei înșiși și lucrurile pe care le reprezintă.
Această farsă care a rezistat regimurilor politice, fiind condamnată la o viață veșnică și la o tinerețe fără bătrânețe îi prilejuiește lui Mike Săvuică ocazia de a prepara un cocktail savuros, amestec de tragic și burlesc, de protest social și parodie de moravuri. Piesa este încadrată în timp, dar pe măsură ce subiectul avansează, bucata temporală se dilată peste prezentul nostru, spre  o minunată lume nouă și totuși la fel de veche în prejudecăți și tare.

Renunțând voit la decoruri, transformând corpurile actorilor în piese de mobilier, totul se dinamizează, greul este dus numai de tinerii actori care, fără artificii de machiaj, se transformă de la o stare la alta, se preumblă prin temperamente, caractere, vârste, doar prin instrumentarea propriului corp, prin expresivitatea privirii, dar mai ales printr-o atenție minuțioasă acordată fiecărui gest, individual luat sau în consonanță cu partenerii.

„  În vremea în care trăim, cetățean Podsekalnikov, ceea ce poate gândi un om viu, doar un mort poate spune”afimă un personaj. Iar noi, în gând, realizăm că vremea lui Podsekalnikov nu a apus, nu va apune vreodată.                                                  

SINUCIGAȘUL

Concept regizoral Mike Săvuică

Distribuție:
Podsekalnikov Semion Semionovici – Andreea Rogoveanu
Maria Lukianovna (soția lui)/ Ușă #222 – Andra-Maria Brebu
Serafima Ilinicina (soacra lui)/ Noptiera #6.9 – Teodora Vasu
Aleksandr Petrovici Kalabuşkin/Pat #1/3 – Ivan Alex Surulescu
Mar /Ceas #437 – Aurelian Dorin Terțiu
Aristarh Dominikovici Grand-Scoubique/ Fereastră #13 – Maria-Claudia Vasile
Egoruşka (Egor Timofevici)/Samovar #11 – Tudor Ostafie
Nikifor Arsentievici Pugaciov/Fotoliu #27– Daria Brojban
Viktor Viktorovici/Lampa #3 – Cătălin Gheorghe
Părintele Elpidi/Covor #211 – Alex Cruceru
Kleopatra Maksimovna/Scaun #Maria87 – O.
Raisa Filippovna/ Oglindă #73 – Alexia Galeș
Gropar/Chelner/Tuba #1 – Roerta Roman
Gropar/Cuier #3122/ Viktor Viktorovici – Ștefan Cudalb

Echipa de creație:
Concept regizoral – Mike Săvuică
Asistenți Regie – Mihaela Albu, Tudor Ostafie
Scenografie și Costume – Cilem Turkoz
Afiș – Răducu Popa

Spectacol interactiv pentru copii Drumul lui Făt Frumos.

Sâmbătă, 26 august, ora 11:00, Faleza din Techirghiol

Prin spectacolul ”Drumul lui Făt Frumos’’ vă oferim o formulă amuzantă şi educativă în care cei mici vor deveni ei înşişi eroi de poveste. Evenimentul pornește de la aventurile pe care Făt Frumos le trăiește în căutările sale: fie dacă o caută pe Ileana Consânzeana sau Tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte eroul cunoaște personaje bune și rele, face față provocărilor, își întrece propriile limite și devine astfel mai puternic și mai încrezător în soarta și în puterile sale. Fiecare copil este Făt Frumos iar jocurile și personajele ce li se arată au menirea de a transforma fiecare mic spectator în personaj de poveste. Personajele mitologice românești cu care se vor întâlni copiii sunt: ghionoaia, scorpia, zmeiii, Muma Padurii, Gerarul, etc.
Poveștile universului copilăresc, oriunde în lume au în centrul lor figura eroului salvator -Prince Charmant, Prince charming, Fat Schon… Cea mai frumoasă naștere a lui Făt Frumos se regăsește însă în poveștile românilor. ” Înduplecată de rugăciunile împărătesei îngenuncheate, pleoapele icoanei reci se umeziră și o lacrimă curse din ochiul cel negru al mamei lui Dumnezeu. Împarateasa se ridică în toată mareața ei statură, atinse cu buza ei seacă lacrima cea rece și o supse în adâncul sufletului său. Din momentul acela ea purcese îngreunată.Trecu o lună, trecură două, trecură nouă, și împărăteasa facu un fecior alb ca spuma laptelui, cu părul bălai ca razele lunii. Și-i puse mama numele Făt-Frumos din lacrimă.”(M. Eminescu – Făt frumos din Lacrimă)
O dată intrat în viață, Făt Frumos își va urma destinul pornind pe drumuri neumblate, pline de primejdii pe care le va înfrunta, dar întotdeauna binele va învinge răul și povestea va avea un final fericit. Fundația Abracadabra te invită să pornești alături de noi pe drumul lui Făt Frumos, un traseu teatral în care jocul și bucuria- două arme infailibile, ne vor ajuta să depășim toate obstacolele. Ține minte, tu ești Făt Frumos!

DRUMUL LUI FĂT FRUMOS

Concept regizoral Marian Râlea

Distribuție:
Marian Râlea
Doriana Tăut
Grigoraș Cătălin
Florin Eugen Pîrvu
Verzescu Alexandru
Vlad Laurențiu

Vrei să colaborăm?

Hai să visăm împreună

la o lume mai bună!

Contactează-ne!